Cele mai comune probleme dentare şi modalităţi de prevenire a acestora

Afecţiunile dentare ne pot afecta la orice vârstă, iar cele mai frecvente sunt cariile dentare, boala parodontală, afecţiunile gingivale, dar şi sensibilitatea dentară. Probabil te-ai întrebat ce măsuri poţi adopta pentru a preveni problemele dentare şi a-ţi păstra un zâmbet cât mai frumos. Iată care sunt cele mai eficiente căi de a preveni afecţiunile dentare:

Igiena orală adecvată

Poate cea mai importantă etapă este reprezentată de igiena orală adecvată. Ştiai că periajul dentar regulat ( de 2 ori pe zi), utilizarea atei dentare şi clătirea cu apă de gură pot să împiedice dezvoltarea plăcii bacteriene şi a cariilor dentare?

O alimentaţie echilibrată

Orice medic dentist te va sfătui să elimini alimentele cu un conţinut ridicat de zahăr, băuturile acidulate şi carbohidraţii în exces, deoarece acestea duc la erodarea smalţului şi la apariţia cariilor.

Vizitele periodice la stomatolog

O mare parte din romani au tendinţa de a se prezenta la medicul stomatolog doar atunci când se confruntă cu dureri dentare foarte mari. Ei bine, acest lucru este total greşit, deoarece durerile dentare persistente semnalează o problemă medicală destul de serioasă care a afectat integritatea dentară. Nu uita să te prezinţi cel puţin o dată pe an la un cabinet stomatologic, pentru ca un specialist să monitorizeze starea dinţilor tăi şi să ai parte de un periaj profesional, serviciu prin care se îndepărtează depunerile de tartru şi alte impurităţi ce afectează structura dinţilor sau a măselelor.

Folosirea fluorului

Fluorul este un element care poate duce la întărirea smaltului dentar şi poate să prevină cariile dentare. De regulă, fluorul poate fi regăsit atât în produsele de igienă orală, dar mai ales în tratamentele profesionale aplicate de către medicul stomatolog.

Evită pe cât posibil fumatul şi consumul de alcool

Ceea ce este bine de ştiut este faptul că fumatul şi alcoolul afectează foarte mult sănătatea orală. De la apariţia cariilor, a afecţiunilor gingivale şi până la favorizarea dezvoltării cancerului oral, toate acestea sunt atribuite în mare parte consumului de alcool sau fumatului.

Protejează-ţi dinţii pe durata activităţilor sportive

Dacă te numeri printre persoanele ce iau parte la diferite competiţii sportive, atunci ia în calcul purtarea unei protecţii bucale. În acest mod te asiguri că previi un accident care ţi-ar putea pune în pericol dinţii.

Spune „Adio” obiceiurilor nesănătoase

Ţi se întâmplă uneori să îţi rozi unghiile ori de câte ori te afli într-o situaţie stresantă? Acest obicei complet nesănătos poate duce la deteriorarea smaltului dentar şi la fisuri dentare.

Prin urmare, acum că ai aflat cum să previi afecţiunile dentare, ar fi bine să ţii cont de propunerile noastre şi să pui sănătatea orală pe primul plan. Se spune că zâmbetul este cel mai frumos accesoriu, iar pentru a evita orice disconfort dentar, pune în aplicare sfaturile menţionate anterior.

Articole Recomandate

După cum bine ştii deja, beneficiile aparatelor dentare sunt multiple şi reprezintă o variantă excelentă pentru corectarea poziţiei dinţilor şi a maxilarului. Vorbim despre dispozitive medicale foarte des utilizate în

Atunci când vine vorba de menţinerea sănătăţii şi a igienei orale, periajul dentar joacă un rol esenţial. După cum bine ştii deja, orice medic recomandă să te speli pe zi

Afecţiunile dentare sunt destul de frecvente în rândul tuturor categoriilor de vârstă, iar vizitele la cabinetul medicului stomatolog nu ar trebui să sufere întârziere. Se spune că zâmbetul este cel